Trendiga kläder för blivande mammor och gravida

Vid en graviditet ändras kroppen drastisk, inte bara magen växer utan många blir större över höfter, ben och byst. Då behövs bekväma kläder som inte sitter åt för tight och skär in, men utan att tumma på stilen. Det finns många märken som gör kläder för gravida och efter graviditet och ofta är stilarna liknande vad som är på mode just nu. Det viktigaste är att plats finns för den växande magen.

Trendiga kläder för blivande mammor och gravidaAsos har flera möjligheter från deras egna kollektioner Asos Maternity med trendiga mammakläder som är extra rymliga. Vissa av kläderna är tydligt gjorde för gravida medan andra är mer rymliga som tunikor och klänningar som passar även efter födseln. Asos Maternity är ett billigt märke för mammakläder och det finns ett stort urval med allt från mammajeans, amningsbh, tights till jackor och kappor som är rymliga nog för en gravidmage.

Snygga och trendiga mammakläder

Mamalicious är ett av de bästa märken för blivande mammor och de tillhör samma företagsgrupp som VeroModa och Vila. Designen på alla kläder från Mamalicious är trendig och chic men samtidigt gjorda för att vara bekväma för blivande mammor. Märket har riktigt finurliga lösningar som kappor med två dragkedjor som gör att plagget passar vid graviditet med ena dragkedjan och efter födseln går det att använda jackan i en ordinarie storlek med dragkedjan som sitter längre in.

Trendiga kläder för blivande mammor och gravidaMamalicious har kläder som de flesta blivande mammor verkligen gillar och priserna ligger som VeroModa och Vila, vilket är relativt billigt. I samma prisklass finns H&M Mama som är ett av de bästsäljande klädmärken för gravida. Mama har ett stort utbud av snygga jeans med trikåmudd för att passa en gravidmage, jeansen sitter ofta bra på de flesta och är mjuka och bekväma. Många nya mammor använder de bekväma jeansen några månader efter födseln med.

Prisläget på H&M Mama är bra och det finns många bra basplagg som t-shirts, trosor och amningstoppar. För den som är intresserad av att köpa något lite dyrare finns märket COS som genomgående har en loose fit på sina plagg och passar perfekt för blivande mammor. Det är alltså inga specifika gravidkläder utan vanliga kollektioner inom COS som har en A-linje formad design. Många plagg från COS passar perfekt för såväl höggravida som icke-gravida kvinnor.