tisdag 6 januari 2015

Nytt år nya syprojekt

Nytt år, nya syprojekt och nu ska jag sy mer pojkkläder har jag lovat mina kunder och mig själv.
Här är lite av vad jag hunnit med under helgerna som varit.

Jag är väldigt förtjust i den turkosa lilla jackan och byxorna som matchar. Jag gillar färgerna brunt och turkost tillsammans. Jackan är sydd i i mjuk velour och helfodrad med jerseytyg i brunt med turkosa prickar. Byxorna med elefanter är i jersey och sydda som haremsbyxor. Rymliga och sköna. Storleken på byxor och jacka är 64 (ca sex månader)

Men visst är t-shirten här under också fin? Nostalgi och retro med volkwagnsbussarna. Byxorna är sydda i grå, mjuk velour och har fickor i sidorna. Storleken på dessa två plagg är 92 (cirka 2 år ).

Fickor, har jag lärt mig, är mycket viktigt på barnkläder. Jag har ett litet barnbarn, Emma, som nu är 2,5 år och som väldigt väl har talat om för mig att det måste vara fickor på alla klänningar och annat som jag syr till henne. Stora rejäla fickor där man kan lägga alla roliga stenar, snäckor, pinnar och annat hittegods.

Sist och faktiskt minst här är de pyttesmå byxorna med både resår och knytband i midjan. Storleken är bara 50 och kanske bebisen strax har växt ur dem, men det är ju ju roligt att ha något som inte är för stort för en liten nyfödd bebis tänkte jag. '
Jag ska faktiskt bli mormor snart igen och då blir det en pojke, så visst tänkte jag på honom, där han fortfarande ligger och myser i mammas mage, när jag sydde dessa tre små byxor. Tygerna är ekologisk jersey.  


Ha nu en riktigt god fortsättning på det nya året så ses vi snart här på sidan igen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!
Lämna gärna din bloggadress, så kan jag hälsa på hos dig också.
Ha en fortsatt fin dag.