torsdag 31 oktober 2013

Julröd liten tunika

Idag kom jag äntligen på vad jag skulle sy av det fina julröda tyget med små vita prickar och vita hjärtan. Länge har det legat i min tyghylla och idag satte jag saxen i tyget.
Det blev en liten babytunika som väl blir jättefin med ett par vita tights till.
Vingärmarna och överdelen är fodrat i ett rödvitt tyg och det hela är sytt i bomullstyg.
Passar stl 3 - 6 mån.
Finns i min webbutik.
 

onsdag 30 oktober 2013

En julklänning kanske

Igår ritade jag mönster, klippte ut och sydde den här bedårande klänningen. Jag älskar att komponera små barnklänningar. Den här är i stl 86 och hänger nu i min webbutik där du kan få mer info om denna klänning och alla andra barnkläder jag har där.
 

Välkommen in i webbutiken!

Ha en fin dag
/

tisdag 29 oktober 2013

Mysbyxa och mössa stl 74/80

Mysbyxa i den populära haremsmodellen, en modell som har god plats för blöjan.  Byxan har jag sytt i mjukaste velour i en varm orange färg. Midje- och benmuddar i stretchig trikå. Färgerna orange med mörkt rosa hjärtan matchar snyggt velouren.. Samma tyg i mössan.
Finns i min webbutik 

Välkommen in i  min webbutik!

måndag 21 oktober 2013

Rosa veckan

Missa inte min Rosa Vecka inne på Mormor Annas facebooksida   https://www.facebook.com/MormorAnnaDesign

Under den här vecka (v 43) säljer jag kläder i rosa färger och jag skänker sedan hälften av den eventuella summan jag får in från er till BRÖSTCANCERFONDEN.

Var med och stöd Bröstcancerfonden!


lördag 19 oktober 2013

De där små med snabba fingrar

Idag ska jag försöka sy mössor med öronlappar och knytband till de där små liven som så snabbt drar av sig mössan.
Det börjar bli kallt ute nu och det vore ju bra om mössan satt kvar på huvudet.

Jag har ritat mönster och ska testa idag hur det blir. Ni får se senare....om det blir bra vill säga :-)

torsdag 17 oktober 2013

Vad tycker ni?

Jag såg en så söt mössa igår på en go´ liten bebis och jag tänkte att jag måste försöka piffa upp mina mössor lite grann. Här är ett första försök. Vad tycker ni?undrar
och ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén. Jag måste nog önska mig en ny kamera :-)

onsdag 16 oktober 2013

En glimt från mitt röriga sybord

Oj, vad jag kan röra till det när jag syr. Det är tyger, nålar, tråd, måttband, mönster mm spritt överallt och jag letar och svär gör jag ganska ofta. Kreativ röra, så tror jag det är min dotter benämner det.

Men, så kommer en dag då jag städar upp, sorterar och viker alla mina tyger fint i hyllorna igen för att strax skapa kaos igen när jag kommit på nå´t nytt att sy.

Just nu har en förkylning däckat mig en aning, men det ska till mer innan jag tappar sugen på att sy, så idag tänker jag sy klart den här turkos/vitprickiga klänningen i mjukaste, stretchig trikå.

 Det blir säkert något mer innan dag blir natt :-)

Ha en fin dag alla /

tisdag 15 oktober 2013

Ugglor ska det va´

Jag vet inte hur många ugglemössor jag sytt de senaste månaderna, både till stora och små huvuden. Men jag förstår..tyget är jättefint med helt underbara färger.
Om jag gillade att ha mössa, så skulle jag nog sy mig en ugglemössa också. Men jag är ingen mössälskare. Men jag är glad att andra är det  ... :-)
Här är två alldeles färska, nysydda direkt från symaskinen och som strax ska skickas iväg.
Men först tar jag en paus och fikar med grannen. Det är mysigt de´ .

 

Rosa

Jag fick en beställning på något sött till en liten nyfödd flicka. Hoppas detta blir bra.

söndag 13 oktober 2013

Möss-söndag

Det är söndag, det är jobbledigt, det är en härlig, solig, färggrann höstdag.

Jag börjar dagen med en skön, lång promenad med go´aste Sigge.


Sedan har jag tänkt att jag ska kapa av beställningslistan på mössor som kunder väntar på. Bl a ska jag sy prickiga mössor och mössor med korsstygnshjärtan, ugglemössor mm mm

 Kameran ville inte ta in den turkosa färgen som är i det ena prickiga tyget.Funderar du på att beställa en mössa, hör bara av dig. Lev.tiden blir efter denna sy-söndag inte mer än kanske 2-3 dagar.
Mössor i stl baby - junior kostar 100:-
Större barn/vuxna kostar 125:-
Mössorna är sydda i dubbelt tyg.

Vill du ha en mössa med fleecefoder 25:- extraKanske en mössa med skärm? Också 25:- extra


Visst är det här tyget läckert? Jag önskade jag hade ett provhuvud till mina mössor, men så länge, tills jag hittar ett sån´t får en kruka fungera...det går också bra.

Ha en skön söndag!

/Anna
fredag 11 oktober 2013

Känner du någon bebis som behöver något prickigt?

Här händer det saker. Ny hemsida och logga. Ja, det går verkligen framåt. Ni är många nu som gillar mina barnkläder. Kläder i glada färger med mycket inspiration från 70/80-talet. Jag gillar att återvinna så jag syr helst i återvunna bomullstyger.
Jag har alltid nå´t slags kreativt kryp i fingrarna och vill helst inte vara alltför långt bort från min symaskin. Nu har det som varit min hobby blivit lilla företaget "Mormor Anna". Jag är ju mormor Anna till mitt lilla barnbarn Emma och det var så det började. Emma kom till och jag började sy kläder till henna och se´n har det bara rullat på.

Välkommen att följa mig här ni som vill se vad jag syr. Känner ni kanske någon liten bebis som behöver något prickigt. Den här haremsbyxan och mössan kom till igår. Mjukt trikåtyg i härliga färgerna brunt och turkos. Stl är 50/56 och kostar 250:-  Ni hittar detta plus mycket annat i min webbutik .